Na skrzydełkach kurczaka.
Składniki:
- skrzydełka kurczaka
- włoszczyzna, ziemniaki, cebula przypieczona na gazie
- kiszone ogórki pokrojone w cieniutką kosteczkę/starte na tarce
- śmietana
- ziele, liść laurowy, czosnek, sól, pieprz
Skrzydełka ugotować do miękkości razem z zielem angielskim, liśćmi laurowymi i cebulą przypieczoną na gazie. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w słupki włoszczyznę lub częściowo całą, której nadmiar potem się usunie.
Wyjąć skrzydełka i schłodzić. W międzyczasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i ugotować. Ziemniaki muszą być dodane przed dodaniem kwaśnych ogórków, inaczej się nie ugotują.
Ze skrzydełek kostki a mięso dodać z powrotem do zupy.
Wlać pulpę ogórkową i trochę sosu. Wyłowić liście laurowe i ziele i duże części włoszczyzny. Zaprawić śmietaną. Dodać CZOSNEK, sól, pieprz, natkę pietruszki.
Najnowsze komentarze