Surówka z czerwonej kapusty, dynia, pomidor, rukola oddaszfartucha

Przepis z KitchenAid: do poszatkowanej czerwonej kapusty dodać:

żurawinę, orzechy włoskie, jabłko, słonecznik, olej, ocet balsamiczny, cebulkę i natkę pietruszki.

Surówka od Tomka Strzelczyka.

  • 1/4 czerwonej kapusty,
  • pół ogórka
  • papryka
  • 150 g pomidorków koktailowych
  • kilka pomidorów suszonych
  • pęczek zieleniny koperek i natka pietruszki
  • cebula
  • łyżka słonecznika i łyżka pestek dyni

SOS

100 ml oliwy, sok z cytryny, łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu, sól, pieprz.

Dodałam rukoli, liści rzodkiewki. Słonecznika nie miałam.

 

x

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.