Takie coś mi się wymyśliło, kiedy nie było nic na obiad. W lodówce resztka ziemniaków, cukinia, feta, na balkonie zioła. Można zaserwować na zimno jako sałatkę ziemniaczaną lub zapiec i zrobić z tego takie wzbogacone ziemniaki na ciepło. W obu wersjach fajna odmiana.
Sałatko-zapiekanka ziemniaczana
ok. 1/2 kg młodych ziemniaków, ugotowanych
1-2 małe cukinie
1/2 opakowania fety
tymianek
suszone pomidory
2-3 ząbki czosnku
oliwa
Cukinię pokroić w plastry, posolić, popieprzyć i podsmażyć na oliwie. Na sałatkę przestudzić. Ziemniaki pokroić w plastry. Pomidory pokroić, czosnek rozgnieść. Wszystko doprawić świeżym tymiankiem i wymieszać z pokruszoną fetą. Zapiekać w 180 st. przez ok. 40 minut.
Smacznego!
Najnowsze komentarze