Zupa wiosenna letnia włoska a la Andrzej Kozioł

  1. Rosół z młodego kurczaka
  2. Dodać włoszczyznę – 1 porcja marchwi, 1 porcja pietruszki, 2 porcje selera, 2 porcje pora
  3. Trochę włoskiej kapusty
  4. 1 kalarepa
  5. Cebula opieczona na blasze
  6. Na 10 minut przed końcem gotowania dać ok. 10 rzodkiewek
  7. Przyprawy: dużo barbecue, sapor, ziołowa, warzywna, pieprz ziarnisty i mielony, papryka, 3 ząbki czosnku (do gotowania i po ugotowaniu)
  8. Po ugotowaniu dodać 3 łyżki śmietany, koper i natkę
  9. Na talerzu podać: makaron, ser ostry starty (salami), świeży pomidor

Zupa ma być gęsta, dużo warzyw na talerzu, dużo sera.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *