Gulasz z papryką i pieczarkami

Mój gulasz wypróbowany.

Składniki:

  • 1 kg mięso wieprzowe lub wołowe lub mieszane
  • 2 czerwone papryki
  • tacka pieczarek
  • 2 cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • pulpa pomidorowa, koncentrat

Składniki:

Mięso kroimy na paski, oprószamy przyprawami, obtaczamy w mące.

Smażymy do zrumienienia.

Przekładamy do garnka a na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę, paprykę, pieczarki plus czosnek.

Całość zalewamy i dusimy na niewielkim ogniu pod przykryciem około 25 minut. Następnie dodajemy pokrojone w paseczki ogórki kiszone oraz paprykę i gotujemy jeszcze około 25 minut do momentu, aż mięso całkowicie zmięknie.

Po tym czasie dodajemy do potrawy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy do smaku, mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *