Warzywa curry po indyjsku plus Monini

Warzywa są dowolne. Najprostsze warzywa w sosie curry to te z mrożonki.

Do warzyw można domieszać zestaw kaszowo-ryżowy Rice&More.

Kluczowym składniku dania, poza warzywami, jest żółta pasta curryDobry skład może wyglądać takczerwone chilli 20%, szalotka, czosnek, trawa cytrynowa, sól, galangal, kurkuma, kminek, nasiona kolendry, muszkat. A ten gorszy takwoda, cukier, trawa cytrynowa 12,5%, sól, galangal 7,5%, curry w proszku 6%, olej sojowy, czosnek 4%, szalotka, przyprawy, chili 1%, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, pasta krewetkowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Pasta może być w słoiczku, albo torebce, nie ma to akurat żadnego znaczenia. Sami też możecie ją zrobić, w sieci dostępnych jest sporo fajnych przepisów.

Jeśli będziecie mieli problem z kupieniem pasty curry, możecie użyć przyprawę curry w proszku – bardzo smaczna jest np. marki Dary Natury, ale użyjcie jej mniej, zaczynając od 1 małej łyżeczki i dosypując więcej, jeśli uznacie, że danie jest mało wyraziste. Nie rezygnujecie jednak z dodatku tego składnika, bo to pasta nadaje temu daniu smak i aromat.

Curry z warzyw mrożonych

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *