Stek wołowy z rostbefu, antrykotu, polędwicy. Wszystko o stekach

Na początek wielkie steki z oddaszfartucha Tomka Strzelczyka. Na początku pyszny sos: na patelni rozgrzewa oliwę pół na pół z masłem i smaży pieczarki podlewając białym winem. Dodaje rozmarynu. Dusi. dodaje 18-procentowy creme fresh (słodka, gęsta lekko zakwaszona śmietanka).

Smażymy mięso (uprzednio nasmarowane oliwą) po ok. 3,5 minuty z każdej strony. NIE RUSZAMY KIEDY SIĘ SMAŻĄ. PO USMAŻENIU MUSZĄ DOJŚĆ (ODPOCZĄĆ).

 

xx

PONIŻEJ TEST STEKÓW – SOLIĆ CZY NIE? SMAŻONE NA PATELNI GRILLOWEJ PO 3,5 MINUTY Z KAŻDEJ STRONY. POWINNY BYĆ ŚREDNIO WYSMAŻONE. MA 4 MINUTY ODPOCZYWAĆ W FOLII SPOŻYWCZEJ.

xx

xx

xx

https://youtu.be/88uinoyaQc4

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *