Kurczak hasselback z serem i pomidorem

Piersi z kurczaka myjemy, nacinamy w kilku miejscach. W nacięcia wkładamy wędzony boczek i ser żółty lub pół plastra pomidora i ser żółty. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w piekarniku około 40 minut w temperaturze 220 C.

Na wideo u dołu wkładamy pół plasterka pomidora i plasterek sera żółtego.

W nacięcia i z wierzchu smarujemy oliwą zmieszaną z przyprawami.

Filet z piersi kurczaka á la hasselback to prosty sposób na szybkie przygotowanie obiadu. Wystarczy naciąć pierś kurczaka i w nacięcia wsunąć plastry żółtego sera oraz pomidorów. Tak przygotowane filety z piersi kurczaka pieką się szybciej. Podczas pieczenia ser łączy się z pomidorami, dodając smaku delikatnej piersi kurczaka.

Piec 25–30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

https://youtu.be/WTXPvCu953Q

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.