Mój gulasz wypróbowany.
Składniki:
- 1 kg mięso wieprzowe lub wołowe lub mieszane
- 2 czerwone papryki
- tacka pieczarek
- 2 cebule
- 4 ogórki kiszone
- pulpa pomidorowa, koncentrat
Składniki:
Mięso kroimy na paski, oprószamy przyprawami, obtaczamy w mące.
Smażymy do zrumienienia.
Przekładamy do garnka a na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę, paprykę, pieczarki plus czosnek.
Całość zalewamy i dusimy na niewielkim ogniu pod przykryciem około 25 minut. Następnie dodajemy pokrojone w paseczki ogórki kiszone oraz paprykę i gotujemy jeszcze około 25 minut do momentu, aż mięso całkowicie zmięknie.
Po tym czasie dodajemy do potrawy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy do smaku, mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut.
Najnowsze komentarze