SKŁADNIKI:
- 1 kg schabu bez kości
- 250 g suszonych śliwek kalifornijskich
- 50 g masła
- 1 łyżeczka lubczyku
- 1 łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki papryki (słodkiej lub ostrej – jaką wolicie)
- 1/4 łyżeczki rozmarynu
- 1/4 łyżeczki tymianku
- 2 duże lub 3 małe ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 2 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego
PIECZENIE:
Schab należy piec na półce 2 od dołu, tak aby mięso znajdowało się na środku wysokości piekarnika. 220’C, górna i dolna grzałka 20 minut (bez względu na wagę mięsa czas ten pozostaje bez zmian) 170’C, górna i dolna grzałka 60 minut (1 kg mięsa *) 200’C, górna grzałka i/lub termoobieg do lekkiego zrumieniania 1 kg mięsa = 60 minut pieczenia 1, 25 kg mięsa = 75 minut pieczenia 1, 5 kg mięsa = 90 minut pieczenia.
STRASZNIE CHWALĄ!!!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.