Danie jednogarnkowe z kapusty i karkówki. Mało roboty.
SKŁADNIKI:
- 1/2 kg karkówki
- 2 cebule
- 1-1,5 kg kapusty kiszonej
- 3 łyżki oleju
- ziele angielskie
- liście laurowe
- garść suszonych grzybów
- kilka ziemniaków
- sól, pieprz
Mięso pokroić w paski lub w kostkę. Obsmażyć na gorącej patelni.
Pokrojoną cebulę dodać do podsmażonego mięsa, oprószyć solą i smażyć aż cebula się zarumieni.
Do mięsa dodać odciśniętą kapustę, opłukane grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch ułożyć małe ziemniaki/lub cząski, przykryć.
Wstawić do piekarnika i piec około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Najnowsze komentarze