MIĘSO kroimy na plastry, przyprawiamy, krótko obsmażamy i zostawiamy na noc.
- 1,5 kg karkówki
- sól, pieprz, słodka papryka
- trochę mąki do obtoczenia
SOS – mieszamy i odstawiamy:
- 1/2 szklanki pikantnego ketchupu
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1/3 łyżeczka chilli / pieprzu cayenne
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki cukru
WARZYWA kroimy na kawałki:
- pieczarki,
- papryka czerwona, żółta
- papryka chilli
- cebula
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami bitki karkowe i warzywa. Zalewamy sosem.
Pieczemy w temp. 180 stopni przez około godzinę – do miękkości.
Można też dusić na wolnym ogniu przez około godzinę.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.