Makaron Justyny z cukinią, cebulką i serem

  1. 4 cukinie (1 cukinia na osobę)
  2. parmezan
  3. cebula
  4. trochę suszonych pomidorów ze słoika z olejem
  5. trochę czosnku, sól, pieprz, oregano
  6. makaron (dowolny)

Po jednej niedużej cukinii na osobę. Cukinię pokroić w kostkę. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dusić kostki z cukinii razem z cebulką, dodać czosnek, sól, pieprz, oregano, kilka suszonych pomidorów ze słoika (posiekać).

Gotowe.

Ugotowany makaron dowolnego kształtu ugotować i przed podaniem dodać do sosu cukiniowego, wymieszać. Na talerzu posypać parmezanem.

Sprawdzone – udało się, wszystkim smakowało.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.