300 g makaronu
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 150 g boczku
- 150 g pieczarek
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1/2 l bulionu warzywnego
- 200 ml śmietany słodkiej 18 lub 30 procent
- żółty ser starty
- sól, pieprz, natka pietruszki
Boczek w kostkach smażymy, cebulę i pieczarki kroimy i dorzucamy do smażącego się boczku.
1 młodą cukinię ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy.
Wrzucamy do smażącej się masy 300 g SUROWEGO MAKARONU typu świderki, przyprawiamy i zalewamy 1/2 litra bulionu warzywnego i śmietaną.
Mieszamy, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.
Na końcu posypujemy garścią startego żółtego sera i natką pietruszki / bazylią. Mieszamy żeby ser się rozpuścił i podajemy.
x
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.