Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki oczywiście kupujemy gotowe, nie będziemy się bawić.

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 50 g suszonych grzybów
  • cebula
  • masło
  • papryka słodka, ziele, liść, 2-3 goździki

Grzyby kroimy, mogą być suszone – wtedy zostawiamy na noc do namoczenia. Wrzucamy do garnka cebulę podsmażoną na maśle. Dodajemy grzyby i dusimy podlewając wodą a najlepiej bulionem grzybowym, wywarem z grzybów lub – w przypadku grzybów suszonych – wodą, w której się moczyły. Kiedy są gotowe mieszamy z łazankami ugotowanymi al dente.

źródło zdjęcia (dopóki nie mam własnego): jedzeniowcy.blogspot.com

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *