Serbska zupa fasolowa chorba / bogracz

Przepis i składniki:

  • Pokrój 100 g boczku.
  • Posiekaj 1 cebulę.
  • Pokrój żeberka 400-500 g.
  • Smaż przez 3-5 minut na dużym ogniu.
  • Posiekaj 1 marchewkę.
  • Posiekaj 2 słodkie papryki.
  • 100 g pieczarek pokrój na małe kawałki.
  • 1 ostra papryka i 2 ząbki czosnku.
  • Zetrzyj 3 średnie pomidory.
  • Gotuj wszystko przez 15 minut.
  • 2 średnie ziemniaki pokrój w drobną kostkę.
  • Sól, pieprz, papryka, rozmaryn.
  • 300 g fasoli w puszkach
  • 1 litr wody.
  • Gotuj przez 15-20 minut. posiekaj trochę koperku i pietruszki.

https://www.youtube.com/watch?v=MqIVWBTKpHA&t=376s

https://youtu.be/MqIVWBTKpHA?si=IHyAgRlBLJALBpwi

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.