Forszmak lubelski gulasz wg oddaszfartucha

Kolejny gulasz z mojego ulubionego kanału kulinarnego Tomasza Strzelczyka – oddaszfartucha.

  • 600 g mięsa wieprzowego
  • 150 g kiełbasy wędzonej
  • 2 plastry boczku wędzonego nie parzonego
  • 3 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 0,5 l rosołu lub wody
  • 4 kiszone ogórki
  • 1 łyżkę papryki w proszku
  • 1 puszka pomidorów
  • sól, pieprz

A tu forszmak wg Kuchni Lidla i Karola Okrasy:

  • – schab w plastrach – 500 g
  • – ogórek kiszony – 1 szt.
  • – papryka czerwona – 1 szt.
  • – pieczarki – 200 g
  • – cebula – 1 szt.
  • – czosnek – 2 ząbki
  • – koncentrat pomidorowy
  • – 2 łyżeczki
  • – śmietanka UHT 30% – 200 ml
  • – masło
  • – świeży imbir
  • – szczypiorek – 1 pęczek
  • – suszony majeranek
  • – mielona ostra papryka
  • – mielony kmin rzymski
  • – kolendra w ziarnach
  • – sól – pieprz biały – olej

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *