Kolejny gulasz z mojego ulubionego kanału kulinarnego Tomasza Strzelczyka – oddaszfartucha.
- 600 g mięsa wieprzowego
- 150 g kiełbasy wędzonej
- 2 plastry boczku wędzonego nie parzonego
- 3 czerwone papryki
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki mąki pszennej
- 0,5 l rosołu lub wody
- 4 kiszone ogórki
- 1 łyżkę papryki w proszku
- 1 puszka pomidorów
- sól, pieprz
A tu forszmak wg Kuchni Lidla i Karola Okrasy:
- – schab w plastrach – 500 g
- – ogórek kiszony – 1 szt.
- – papryka czerwona – 1 szt.
- – pieczarki – 200 g
- – cebula – 1 szt.
- – czosnek – 2 ząbki
- – koncentrat pomidorowy
- – 2 łyżeczki
- – śmietanka UHT 30% – 200 ml
- – masło
- – świeży imbir
- – szczypiorek – 1 pęczek
- – suszony majeranek
- – mielona ostra papryka
- – mielony kmin rzymski
- – kolendra w ziarnach
- – sól – pieprz biały – olej
Najnowsze komentarze