Bitki wołowe po polsku oddaszfartucha

Mięso pokroić w plastry grubości ok. 1,5 cm. Rozbić jak na kotlety schabowe. Sól, pieprz. Bitki obtacza w mące, smaży, wkłada do rondla z cebulą, dodaje grzybki i przyprawy. Dusi 1 godzinę. W zasadzie to ten sam przepis, który ja znam od lat (od mamy), tylko Tomek dodaje grzybki i więcej przypraw, a ja tylko sól i pieprz.

  • 700 g wołowiny
  • 2 cebule
  • 400 ml wody
  • garść grzybów suszonych
  • 2 łyżki smalcu
  • liście laurowe, ziele angielskie, 2 goździki
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu
  • majeranek, mąka, sól, pieprz

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *