Garnek spaghetti z mięsem mielonym i warzywami

Oddaszfartucha znowu: spaghetti na szybko w jednym garnku.

Na patelnię trochę oleju i pokrojona w kostkę cebula.

Trochę pokrojonego czosnku.

Podsmażyć na tej cebuli 1 opakowanie mięsa mielonego (ok. 0,5 kg).

Dodać opakowanie mrożonych warzyw (kalafiory, marchew, brokuły, mrożony groszek itp.) i dusić. Dodać 2 łodygi drobno pokrojonego selera naciowego.

Wlać 2 puszki pomidorowej passaty.

2 łyżeczki soli, łyżeczka pieprzu, 2 łyżeczki suszonego oregano.

Przykryć i zostawić na 15 minut.

Na wierzchu położyć warstwę makaronu spaghetti i zalać wodą tak, żeby przykryła makaron.

Makaron potrzebuje 10 minut żeby był miękki. Ale w połowie tego czasu wszystko mieszamy. Dodajemy natki pietruszki i dusimy jeszcze 5, góra 10 minut. Posypujemy żółtym serem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *