Oddaszfartucha znowu: spaghetti na szybko w jednym garnku.
Na patelnię trochę oleju i pokrojona w kostkę cebula.
Trochę pokrojonego czosnku.
Podsmażyć na tej cebuli 1 opakowanie mięsa mielonego (ok. 0,5 kg).
Dodać opakowanie mrożonych warzyw (kalafiory, marchew, brokuły, mrożony groszek itp.) i dusić. Dodać 2 łodygi drobno pokrojonego selera naciowego.
Wlać 2 puszki pomidorowej passaty.
2 łyżeczki soli, łyżeczka pieprzu, 2 łyżeczki suszonego oregano.
Przykryć i zostawić na 15 minut.
Na wierzchu położyć warstwę makaronu spaghetti i zalać wodą tak, żeby przykryła makaron.
Makaron potrzebuje 10 minut żeby był miękki. Ale w połowie tego czasu wszystko mieszamy. Dodajemy natki pietruszki i dusimy jeszcze 5, góra 10 minut. Posypujemy żółtym serem.
Najnowsze komentarze