Niesamowicie prosta zupa, głównie warzywna z niewielkim dodatkiem mięsa.
Składniki
- 60 dkg mięsa mielonego
- 3 cebule
- czosnek
- papryka zielona
- papryka czerwona
- puszka kukurydzy
- puszka fasoli białej
- puszka fasoli czerwonej
- 2 puszki pomidorów bez skórek
- sól, pieprz, ewentualnie łyżeczka cukru
- papryka chilli
- papryka słodka
- bazylia, oregano
Wszystkie fasole, pomidory i kukurydzę wrzucamy do garnka i dodajemy wodę. Gotujemy. W międzyczasie na patelni podsmażamy mięso mielone, dodajemy czosnku, papryki i wszystkich przypraw. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy razem z mięsem żeby zmiękła. Dodajemy papryki, mieszamy. Zawartość patelni przekładamy do gotującej się fasoli i gotujemy ok. 10 minut.
Najnowsze komentarze