- 2 garście małych brukselek
- kawałek brokuła
- 1 mała kapusta chińska bok choy
- 4 małe ziemniaczki
- 8 łyżek czerwonej soczewicy
- 1 średni pomidor
- 2 liście laurowe
- 2 łyżki pasty curry
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego
- 2 łyżeczki garam masala
- 1 łyżeczka kurkumy
- ćwierć łyżeczki soli himalajskiej
- Do garnka wlej około litra gorącej wody, zagotuj
- Brukselkę umyj, obierz zewnętrzne listki, podetnij ciemny koniec pieńka, dodaj do garnka. Kapustę podziel na liście, umyj, pokrój na paski, dodaj do garnka. Dodaj też ziemniaki pokrojone w kostkę. Wymieszaj, gotuj przez chwilę.
- Dodaj liście laurowe, pastę curry, kmin rzymski i garam masala. Wymieszaj, gotuj przez chwilę.
- Dodaj sól i soczewicę. Wymieszaj, gotuj przez chwilę.
- Dodaj dość drobno pokrojonego pomidora. Wymieszaj, gotuj przez chwilę.
- Dodaj kurkumę. Wymieszaj, gotuj przez chwilę.
- Dodaj brokuł pokrojony na małe kawałki.
- Wymieszaj, gotuj na małym ogniu pod przykryciem jeszcze ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zobacz na filmie:
Najnowsze komentarze