Przepis Tomka Strzelczyka. Smak świetny, przyprawy dobrane idealnie. REWELACJA!!! Niczego nie zmieniać.
- 1,5 kg łopatki wieprzowej
- 1,5 kg karkówki
- 1kg cebuli
- 4 ząbki czosnku
- 3 płaskie łyżki soli
- 1 płaska łyżka czarnego pieprzu
- 1 łyżka pieprzu ziołowego
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka kolendry
- 1 łyżeczka gorczycy
- majeranek
Mięso pokroić w duże kawałki, krótko obsmażyć na smalcu. Cebulę zeszklić i wymieszać z mięsem. Posypać majerankiem. Wstawić do ZIMNEGO pieca na 3 godziny z temperaturą ustawioną na 130 stopni.
Potem zostawić w nim do ostygnięcia.
UWAGA W wersji obiadowej nie dawać za dużo wody do duszenia, bo smak przechodzi do sosu, a jest jego zbyt dużo żeby wykorzystać.
x
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.