Goście: Iwona z Waldkiem, Tadek i Grażyna G.
Menu:
- polędwiczki i ser z grilla
- pyszne pieczywo z Biedronki
- sałatka grecka horiatiki – zrobiłam z sałatą, ale niepotrzebnie, sałaty nie dodawać. I tylko z oliwą, żaden winegret! Można trochę pokropić octem. Ale była pyszna. Pomidory koktailowe, a feta kładziona na wierzchu, nie mieszana z całą sałatką.
- sałatka meksykańska z czerwonej fasoli i kukurydzy – wyśmienita! Ta kolendra, mięta i sok z limonki a do tego cukier trzcinowy!
- sałatka z pomidorów i mozarelli – pyszna. Po prostu używać tylko pomidorków koktailowych przekrojonych na pół – nie są wodniste.
- ogórki małosolne
Menu na następne spotkanie. Generalnie do sałatek przyjęciowych używać pomidorków koktaijlowych. Są słodsze i nie mają tyle wody.
- sałatka Tadka z młodych ziemniaków i ogórków małosolnych
- kawior od Tadka
- sardynki z puszki w oliwie
- greckie oliwki prawdziwe z Allegro
- 3 sałatki powtórzyć
- sałatka curry z kukurydzą, ananasem i ryżem
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.