Sos pomidorowy do pulpetów oddaszfartucha

Sos Tomka Strzelczyka, wyśmienity, do pulpetów.

Składniki:

  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • duża łyżka musztardy DAŁAM MIODOWĄ DELEVEY WYBORNA
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 ml wody
  • sól, pieprz, 1 łyżeczka chili
  • łyżka cukru

Rozpuścić masło w garnku, posypać mąką, mieszać. Dodać koncentrat, mieszać, niech się podsmaży. Dodać musztardę. Podlewać wodą i mieszać. Będzie gęstnieć kiedy się zagotuje. Podlewać żeby sos był średnio gęsty. Na koniec znów dać łyżkę masła. Osolić, popieprzyć i dać łyżkę cukru.

Tutaj cały przepis na pulpety.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *