1 kg skrzydełek podzielić na części. Posolić, popieprzyć.
Smażyć na oliwie pół na pół z masłem na złoty kolor po 4 minuty z każdej strony. Każde z osobna odwrócić na drugą stronę.
SOS:
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 szklanki coca coli
Sos wylać na skrzydełka na patelni i dusić ok. 5 minut mieszając.
Na to wlać 120 ml coca coli (1/2 szklanki).
Sos jest teraz rzadki. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 20 minut.
Po 20 minutach sos jest zredukowany i pięknie oblepia skrzydełka.
https://www.youtube.com/live/YdG6Or7hTI0?si=kR0oPdg-4smrj3Xu
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.