Skrzydełka w sosie

1 kg skrzydełek podzielić na części. Posolić, popieprzyć.

Smażyć na oliwie pół na pół z masłem na złoty kolor po 4 minuty z każdej strony. Każde z osobna odwrócić na drugą stronę.

SOS:

  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 szklanki coca coli

Sos wylać na skrzydełka na patelni i dusić ok. 5 minut mieszając.

Na to wlać 120 ml coca coli (1/2 szklanki).

Sos jest teraz rzadki. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 20 minut.

Po 20 minutach sos jest zredukowany i pięknie oblepia skrzydełka.

https://www.youtube.com/live/YdG6Or7hTI0?si=kR0oPdg-4smrj3Xu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.