KREM
Kremówka ubita z odrobiną erytrolu, podzielić na trzy części. Do jednej łyżeczka masła orzechowego, do drugiej kakao, do trzeciej nic. Układać warstwami w pucharkach, na górze podprażone migdały w płatkach i jagody / borówki.
Inna wersja kremu, proporcje na trzy pucharki:
- szklanka kremówki ok. 240g
- mascarpone 75g
- erytrytol 30g
- masło orzechowe 120g
- garść dowolnych orzechów
Wszystko, oprócz masła orzechowego, ubić, odłożyć 1/3 masy, do pozostałej dodać masło orzechowe i wymieszać. Masy przełożyć do pucharków, posypać orzechami.
SERNIK
Najlepszy sernik jaki jadłam
- 800 g jogurtu greckiego
- opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 40 g
- 4 jaja
- erytrytol 60 g
- wanilia
- maliny 200 g
Mieszamy, do małej formy i do piekanika 160 stopni 50 min.
Robiłam. Szału nie ma. Ma specyficzny smak , nie każdemu podejdzie. Jak zrobiłam mi smakował a 3 innym osobom nie. Przez jogurt grecki i połączenie malin daja taki smak. Sera nie ma w tym przepisie. Nie, tylko jogurt grecki, ale robiłam wcześniej pół na pół ser tlusty/jogurt i tez był pycha ale mniej kremowy. Też go lubię i robiłam w wersji zimowej czyli zamiast malin cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa a zamiast budyniu trochę mąki ziemniaczanej.
KETO MASŁO ORZECHOWE
Tylko z ziemnych, mają być tylko orzechy i sól, ten jest z Lidla:
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.