KETO słodycze i desery dodatki

KREM

Kremówka ubita z odrobiną erytrolu, podzielić na trzy części. Do jednej łyżeczka masła orzechowego, do drugiej kakao, do trzeciej nic. Układać warstwami w pucharkach, na górze podprażone migdały w płatkach i jagody / borówki.

Inna wersja kremu, proporcje na trzy pucharki:

  • szklanka kremówki ok. 240g
  • mascarpone 75g
  • erytrytol 30g
  • masło orzechowe 120g
  • garść dowolnych orzechów

Wszystko, oprócz masła orzechowego, ubić, odłożyć 1/3 masy, do pozostałej dodać masło orzechowe i wymieszać. Masy przełożyć do pucharków, posypać orzechami.

SERNIK

Najlepszy sernik jaki jadłam

  • 800 g jogurtu greckiego
  • opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 40 g
  • 4 jaja
  • erytrytol 60 g
  • wanilia
  • maliny 200 g

Mieszamy, do małej formy i do piekanika 160 stopni 50 min.

Robiłam. Szału nie ma. Ma specyficzny smak , nie każdemu podejdzie. Jak zrobiłam mi smakował a 3 innym osobom nie. Przez jogurt grecki i połączenie malin daja taki smak. Sera nie ma w tym przepisie. Nie, tylko jogurt grecki, ale robiłam wcześniej pół na pół ser tlusty/jogurt i tez był pycha ale mniej kremowy. Też go lubię i robiłam w wersji zimowej czyli zamiast malin cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa a zamiast budyniu trochę mąki ziemniaczanej.

 

KETO MASŁO ORZECHOWE

Tylko z ziemnych, mają być tylko orzechy i sól, ten jest z Lidla:

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.