SKŁADNIKI na BLACHĘ: 30 cm x 11 cm, wysokość 7 cm
- 400 g mąki pszennej, tortowej (typ 450)
- 6 dużych jajek lub 7 małych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g cukru drobnego
- 200 g masła
- 3 łyżki jogurtu
- 1 budyń śmietankowy bez cukru lub 40 g mąki ziemniaczanej
- 400 g dowolnych bakalii
BAKALIE Dorotki
- po 50 g:
- rodzynek (do namoczenia 50 ml rumu i 50 ml wody)
- żurawiny
- skórki kandyzowanej z pomarańczy
- skórki kandyzowanej z cytryny
- moreli
- fig
- daktyli
- ..i marcepanu
Temperatura pieczenia 175°C, górne i dolne grzanie, środkowa półka
Czas pieczenia 60 – 70 minut, aż patyczek po wyjęciu z ciasta będzie suchy.
Ma rewelacyjne komentarze i recenzje.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.