Brownie Menu Dorotki

SKŁADNIKI:

  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 150 g cukru (najlepiej trzcinowego)
  • 150 g mąki pszennej, tortowej, typ 450
  • 200 g masła
  • 5 całych jaj
  • 2 żółtka
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1 łyżka gorzkiego kakao

ORIENTACYJNY CZAS PIECZENIA: (należy wypróbować w swoim piekarniku) 22 minuty – ciasto jest bardzo miękkie, wilgotne i mocno rozpływające się na środku, 24 minuty – ciasto nadal jest wilgotne i miękkie ale nie będzie się już mocno rozpływać na środku, będzie bardziej zwięzłe, 28 minut – ciasto jest całkowicie wypieczone i na tyle zwięzłe, że nie będzie rozpływać się w ustach.

 

 

Inne brownie, kilka rodzajów na rozkoszny.pl

 

Brownie z solonymi migdałami

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.